allround creative

" De overlapping van ontwerp disciplines maakt het werk zo interessant "

Allround creative

arc_studio

In mijn loopbaan als ontwerper kwam ik er al snel achter dat een ontwerpopdracht niet beperkt is tot één discipline. De vraag van de klant is slechts een klein deel van de werkelijke omvang van de opdracht.
Om tot een goed ontwerp te komen is het namelijk van belang te kijken naar de context. Waar wordt het ontwerp voor gebruikt? In welke omgeving wordt het geplaatst en wat is de doelgroep?

Het onderzoek naar deze context is net zo belangrijk als het resultaat. Een correcte aansluiting van de verschillenden aspecten is daardoor onvermijdelijk. Het karakter van een interieur moet naadloos aansluiten bij de huisstijl van het bedrijf, en vice versa. Alleen zo bereik je optimaal het gewenste resultaat en zal het ontwerp pas echt tot zijn recht komen. De overlapping van ontwerp-disciplines maakt het werk zo interessant.

Ook bij particuliere klanten is dit deel belangrijk. Er is weliswaar geen sprake van een merk, maar er is wel degelijk sprake van identiteit. Op zoek gaan naar het karakter van de opdrachtgever is voor mij dan ook de belangrijkste stap.

Ik kom graag met je in contact om te kijken wat ik voor jou kan betekenen!

Vriendelijke groet,


Tjeerd de Jong